Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2008, 10:59   #102
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Koki Podgląd Wiadomości
Ja nagrywam przeważnie na płytach DVD-, nie wiem czym się różnią od +, ale wiem to, że mają inny jakiś układ czy coś takiego. Sprzedawcy często pytają się ,,czy mam nagrywarkę starą czy nową"- ja na to ,,nową" i dają minusa.
Moja nagrywarka obsługuje typ płyt DVD-RAM, ale może mi ktoś powiedzieć co to są za płyty?
Boże, zmiłuj się nad bredzącymi sprzedawcami i nad tymi ci ich słuchać chcą...

najkrócej mówiąc DVD+R od DVD-R różni się ścieżką prowadzącą, DVD+R jako nowszy standard ma zawarte więcej danych w ścieżce prowadzącej, np. położenie każdego sektora. (DVD-R położenie bloków)

na DVD-R jest trochę więcej miejsca, bardzo stare odtwarzacze DVD mogą nie chcieć czytać DVD+R, radą na to jest zapis ze zmianą bitu, co powoduje, że większość odtwarzaczy widzi taką płytę jako DVD-ROM (tłoczoną)

reszta do znalezienia na tym forum i w google

nowy odtwarzacz to płyty minus voodoo normalnie voodoo.
ed hunter jest offline