Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2008, 19:30   #1
zmienick
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2008
zmienick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CD Audio > archiwum audio

Przeglądałem, szukałem próbowałem samodzielnie kombinować i efekty wszystkiego co najmniej mało zadowalające. Sprawa zdaje się banalna a w praktyce nie mam jak jej rozwiązać.

Zapytam krótko - jaki napęd mam kupić i jak go używać żeby zrzucać dźwięk w jakości "1:1"?

Oczywiście nie chodzi mi o kodeki czy magiczne programy ripujące na to przyjdzie później pora. Mam ponad tysiąc płyt audio - trochę mi zaczyna przeszkadzać ich kubatura. Pomyślałem, że pakując je bez kompresji (w jakimś formacie bezstratnym czy mało stratnym - przy okazji - jakieś sugestie?) na twardym dysku zyskam wygodę i będę miał dobrą kopię. Próbowałem do tego celu zaprzęgnąć swojego Pioneera 110, ale niezależnie od softu i formatów, jakość "zrzutów" była co najwyżej średnia - odrobinę porysowany czy bardzo stary krążek i robi się sieczka [no może przesadzam z sieczką ale przy 60 min muzyki 5-10 mocno słyszalnych błędów potrafi zepsuć klimat]

Z góry dzięki za pomoc i przepraszam za lameriadę - na co dzień nagrywarka służy mi tylko do przenoszenia danych czy tworzenia płyt demo gdzie jakość nie ma większego znaczenia.
zmienick jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online