Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.02.2008, 20:33   #5836
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Moim zdaniem powinna być możliwość wyboru. Pewne podstawy obowiązkowe dla wszystkich (typu np. historia Polski i świata, ale przez góra 2 semestry, do tego język polski i podstawy matematyki, ale już na pewno nie chemia), natomiast reszta już do wyboru. Tak jest w Stanach, miałem możliwość doświadczenia tego przez rok i według mnie dużo lepiej się to sprawdza. Zamiast całej masy nieznających się na niczym przeciętniaków otrzymuje się ludzi, którzy już na tym etapie życia mogą szukać swoich zainteresowań i późniejszych zawodów (w których mogą stać się naprawdę dobrzy).

Ale w Polsce jeszcze przez wiele lat takie podejście będzie nierealne.
Historia powinna być. I tak jej źle teraz uczą, skoro młodzi nie czują się polskimi patriotami. Ale inne przedmioty ? Geografia to dla mnie była strata czasu, podobnie biologia. Filozofia ? Bez jaj. Miałem ją na studiach, nikogo nie interesowała, do dziś nie wiem, jak ją nam zaliczono .

Jak ktoś nie jest wrażliwy i inteligentny to i tak (mimo natłoku "humanizmu" w szkole ) będzie po prostu "maszyną"....(praca, tv, piwo, sex, sen) Taki jest świat.

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online