Cytat:
Napisany przez maxell35
Jezeli obrazy na HDD sa gołe to dlaczego sa oddzielne wersje do odpalania z dysku [..]
|
Bo są one zęwnętrznie patchowane przez użytkownika, tak aby wstały z dysku na HDL. Podobnie jak sam HDL (który nie jest rozwijany, a wszelkie ubytki w kompatybilności rozwiązywane są przez kolejne dla niego patche, które opracowuje scena).
Wybacz, ale to tak stare posty, że kompletnie wyleciało mi to z głowy.
Cytat:
|
[...] Stąd wywnioskowalem ze jednak cos musi byc modyfikowane w tych plikach. [...]
|
Słusznie, ale nie przez HDLa. Nie zrozumieliśmy się po prostu.
Sądzę, że zmodyfikowano tablicę, do jednej warstwy, ale za to z LBA wykraczającym po za rozmiar DVD5. Z drugiej jednak strony, to program do wypalania płyt nie przyjąłby takiego obrazu, twierdząc, że się nie zmieści wszystko na płycie (chyba że sam przeżuci "nadmiar" na drugą warstwę, ale nie testowałem to nie wiem). Są to tylko moje domysły. Nie ciągnę z sieci gier, więc nigdy się tym nie zainteresowałem (tym bardziej, że GT4 kosztuje teraz 30-40zł).
Tyle mojego gdybania. Przyznać muszę z bólem serca, że trafiłeś w dziurę w mojej głowie.
Odkręcić się na pewno da. Bo jeśli to tablica to można ją ręcznie zmienić w hex edytorze (mordęga), jeśli ponadto spatchowany został elf to też można przywracając ten z oryginalnej płyty.