Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.02.2008, 10:08   #7
s1misza
Bywalec

Data rejestracji: 05.02.2008
s1misza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
nie wirtualne tylko normalne sieci i wykorzystuje się to do dziś wszędzie i na codzień (a o EasyTransfer to właśnie się dziś dowiedziałem ) .
Chyba każdy komputer nie starszy niż 4 letni ma wbudowaną w płytę kartę sieciową. Wystarczy skrosowany kabelek i mamy bezpośrednie połączenie miedzy dwoma komputerami.

Taki kabelek USB to zabawka na miare bezpośredniego połączenia kablowego z windows 95. Serial Bus zamieniła się na Universal Serial Bus ale idea ta sama . Fakt ustawienie sieci w windows jest trudne - trzeba komputerom nadać nazwy i poudostępniać foldery

Nie mówie że się to czasem nie przyda ale nie traktowałbym tego jak krok naprzód bo sieć daje o wiele większe możliwości (i żeby było śmiejszniej - prawie za darmo). To raczej taki bajer żeby przesłać pare plików raz na jakiś czas.

Nie chodzi tu o bajer przesyłania danych tylko o to, iż mam pracę która związana jest z pracą na komputerze. Dlatego też dużo przenoszę z laptopa na PC.
Owszem jest wbudowana karta w płytę na PC ale jest zajęta przez kabel internetowy. Ponieważ nie korzystam i nigdy nie będę z takiego szajsu jak Neostrada od złodzieji TP. Korzystam z sieci osiedlowej gdzie transfer mam do 6MB za 49pln.
Dlatego też problem pozostaje nierozwiązany :-(
s1misza jest offline   Odpowiedz cytując ten post