Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.02.2008, 21:00   #10
Begrezen
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.02.2008
Begrezen w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmmm widze ze ludzie narzekaja na te nagrywarke ja j***261; r***243;wnie***380; kupilem i r***243;wnie***380; mam problem ale nieco inne mam objawy problemow
problem z DMA mam

mam stara nagrywarke DVD ale ze mi wysiadala to kupilem nowa - stara obsluguje mi Ultra DMA tryb 2, nowa (czyli GSA-H55L) nie obsluguje mi zadnego trybu :/ i nie potrafie tego zmienic - w biosie plyty glownej moge jedynie ustawiac Auto|tryb Pio 1, 2, 3, 4, 5

Cytat:
Napisany przez ander_waser
spr***243;buj podpi***261;c tylko H55L na master, bez drugiego nap***281;du na slave oraz zobacz w menad***380;erze urz***261;dze***324;/kontrolery IDE .../pomocniczy kana***322; IDE/w***322;asciwosci/[zak***322;adka] ustawienia zaawansowane jaki masz w***322;aczony tryb dma??
mialem juz podlaczana te nagrywarke na wszystkie mozliwe sposoby a w tym miejscu co mowisz zawsze mam podane: "tryb PIO"

jakies pomysly?
nagrywarka po kupnie od razu ma sterowniki wersji 1.05

EDYCJA:
heh problem rozwiazany
okazuje sie ze jesli problem jest taki jak moj (czyli wszystko w biosie wporzadku a w windowsie i tak tylko tryb PIO) to przydaje sie ta stronka:
http://forum.pclab.pl/t199898.html
normalnie ten artykul jest niezly

przy czym ja nie majstrowalem w rejestrze - najpierw usuwalem
przy czym usunalem tez Pomocniczy kanal IDE przez co teraz windows zglasza mi bledy ze go nie moze zainstalowac i teraz mam jako "nieznane urzadzenie" hehehe
oczywiscie to w niczym odziwo nie przeszkadza nagrywarka dziala mi nadal poprawnie i malo tego - uzywa UDMA (niestety nie wiem ktorego bo usunalem Pomocniczy kanal IDE hehe )

powodzenia tym co maja problemy typu "nagrywarka nie uzywa DMA"

Ostatnio zmieniany przez Begrezen : 21.02.2008 o godz. 22:07
Begrezen jest offline   Odpowiedz cytując ten post