Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.02.2008, 00:21   #42
jayx
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.03.2004
jayx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dokładnie to samo mi powiedzieli na policji, kiedy bylem przesłuchiwany w charakterze świadka po tym jak dwa lata wcześniej zapłaciłem kumplowi ze swojego konta za płytę z Allegro, która okazała się piratem. Mogłem nic nie mówić. A że nie wiedziałem że o to chodzi (sprawa sprzed dwóch lat!), a nawet przez zbieg okoliczności byłem przekonany że chodzi o coś zupełnie innego to powiedziałem trochę za dużo. Ale nie wiedziałem, że to co powiem jako świadek nie może być wykorzystane gdyby chcieli mnie oskarżyć. Może w pewnym stopniu to mi pomogło, w każdym razie po całej tej akcji zaszyfrowałem dysk. Polecam każdemu, bo mój przykład pokazuje jak przez przypadek można narobić sobie kłopotów.

Jeszcze jedno, to jest ciekawe: "Nie może też łamać zabezpieczeń, chyba, że na dysku jest materiał ostry (pedofilia) to wtedy sąd zezwala na złamanie zabezpieczeń.". Podejrzewam, że nie tylko w przypadku pedofilii, ale z drugiej strony to niby skąd sąd ma wiedzieć co jest na zaszyfrowanym dysku? To może być tak jak z rewizją w domu, policja może ją zrobić zdaje się nawet bez nakazu, jeśli zachodzi podejrzenie dokonania przestępstwa.

Witam,
Kupiłem nowego lapka i jest tam Vista Home Premium. Nie znam tego ponoć "badziewia" więc mam pytanie, czy jest potrzeba instalowania dodatkowego firewalla i antywira
Jeżeli tak to jakie darmowe programy polecacie Chodzi mi o antywira, firewalla, antyspya. Generalnie coś do skutecznego zabezpieczenia kompa. Tylko nie piszcie o wersjach trialowych itp.
Dzięki za odpowiedź.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 24.02.2008 o godz. 16:44
jayx jest offline   Odpowiedz cytując ten post