witam

na wejsciu postaram sie troche naswietlic wam sytuacje w jakiej sie znalazlem.
po pierwsze.
tydzien temu zakupilem nowego lapka hp pavilon 6625. owy lapeek posiada Viste i co najwazniejsze w tym temacie dysk 160G
po drugie.
chcialem podzielic dyskk na partycje. pierw probowalem pokombinowac z z programem wbudowanym w viste ale moglem jedynie utwozyc droga partycje o wielkosci 50 giga i ani mega wiecej, a partycja "c" o wielkosci 95giga mi nie potrzebna (zapomnialem dodac ze istnieje na tym dysku partycja "recover" ktora zajmuje ok 9g)
po trzecie.
po wielu nie udanych probach i przeczytaniu wielu nie pomocnych tematow na forach znalazlem taki programik "Acronis*Disk Director Suite". i w sumie wszystko byloby elegancko bo program jest zaje... ale napotkalem nastepny problem o ktory walsnie mi chodzi w tym temacie
PROBLEM!!
w okienku "moj komputer" pod dyskiem"c" jest napisane tak "57.3GB wolnych z 94.4 GB" czyli na dysku c jest 37g zajetych, podczas gdy wchodze w ten dysk, zaznaczam wszystkie foldery jakie na nim sa, klikam prawym i wybieram "wlasciwosci" to mi pokazuje ze na dysku jest tylko ok 17g zajetych (co jest blizsze prawdzie niz te 37g bo jedyne co jest na "c" to tylko vista i pare mniejszych programow)
ktos wie co zrobic z tym fantem

moze defragmentacja dysku pomoze?? jak myslice
w wyzej wymienionym programie da sie zmniejszyc tylko do tych 37 giga a mi taki duzy dysk "c" nie jest potrzebny;/