Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.02.2008, 19:20   #891
Driv3r
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.02.2008
Driv3r w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z Pioneer DVR-107D - czy to już jej koniec?

Witam, to moj pierwszy post na tym forum, wiec witam wszytkich.

Ale przejdzmy do rzeczy. Mam dosyc powazny problem z Pioneerem DVR-107D. Polega on na tym, ze nagrywarka wypala bezproblemowo nosniki CD-R, CD-RW, DVD+/-RW, jednak nie radzi sobie z plytkami jednokrotnego zapisu DVD+/-R. Problem wystepuje juz od okolo 2 miesiecy. Probowalem nagrywac wszytskimi programami jakie mam, tj. Alcohol 120***37; (najnowsza wersja), Nero 7 oraz PowerISO. Za kazdym razem wyskakauja bledy typu "Zapis zakonczony niepowodzeniem", "Nie mozna wykonac polecenia zakocz w trybie DAO", lub ze "Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD nie powiodlo sie". W Nero najczesciej blad wyskakiwal gdzies 1 min. po rozpoczeciu nagrywania, w Alcoholu na sam koniec. Wypalam tylko i wylacznie na Verbatimach. Kupilem 10 plyt DVD+/-R w kilku punktach, aby wykluczyc pochodzenie z tej samej serii. Tylko 2 z 10 udalo sie wypalic bez zadnych bledow. Aktualizowalem firmware do 1.22 i nic. Zaznaczam, ze problem wystepuje tylko w przypadku plyt DVD+/-R. W sumie nagrywarka ma juz ponad 3 lata i wypalila juz ponad 600 plyt, wiec nie zdziwilbym sie, gdyby zblizal sie juz jej koniec...

Chcialbym przy okazji zapytac, czy oplaca sie kupic LiteOna DH-20A4P za 59 zl?

EDIT:

Konfig mojego komputera jakby co:

-Gigabyte GA-K8NS
-Athlon 2800+
-1 GB RAM
-Zasialcz: Amacrox AX-450PNF (450W)

Ostatnio zmieniany przez Driv3r : 25.02.2008 o godz. 19:24
Driv3r jest offline   Odpowiedz cytując ten post