nawigacja toyoty-USA
Cześć janulek
Widzę że masz jakąś wiedzę dotyczącą tej nawigacji.Ja mam model E 7007 w toyocie SIENNA wer.USA.Kupiłem nową płytę DVD z mapą Europy w salonie toyoty w Polsce.Problem jest taki że jak jeżdze po kraju to nawigacja pokazuje mi wszystko co trzeba, ale nie mogę wejść w opcje wprowadzenia np. adresu do wyszukania,inaczej nie mogę wbic miejsca docelowego a przez to nie daje mi to możliwości doprowadzenia mnie do celu.W tej nawigacji jest coś takiego jak "change area".Jak tam wchodzę to pokazuje mi dostępne mapy państw, ale nie ma Polski,bo pokazuje państwa alfabetycznie, a Polska jest dalej.Ogólnie to pokazuje mi di literki H-Węgry lub I-Włochy w zalezności kórą płytę włożę(są 4 płyty na Europę).W tej nawigacji USA nie mam możliwości przewinięcia strzałką innych państw aż dotrę do PL-Polski.Podobno jest tak dlatego że płyta USA jest nagrana jako dwuwarstwowa i głowica to umie odczytać.Natomiast mapa Europy jest nagrana jako jednowarstwowa i przez to brakuję dodatkowego przycisku przewijania większej ilości państw.Zastanawiam się czy to możliwe aby nawigacja USA miała inną głowicę odcztu(czyta tylko płyty dwuwarstwowe)?Oprócz tego jak w nawigacji jest płyta z mapą USA to działają komendy głosowe wydawane do np. radia lub cd,a jak włoże płyte z mapa Europy to mi to nie działa.
Jak masz jakąś wiedzę to podaj mi nr telefonu na maila a ja oddzwonie bo w formie pisemnej możemy się nie porozumieć.
Pozdrawiam i czekam na kontakt.
|