Cytat:
Napisany przez vcarter
no i ja sie dopisuje - mam fusion power i owszem goli dobrze tylko ze ja mam skore strasznie wrazliwa :/
skora po goleniu jest gladka ale na zdjeciu widac pod nosem paski ciemne jakbym mial zarost 1dniowy - tak samo na szyi ...
co ciekawe nie moge golic sie codziennie bo wtedy skora mam czerwona i z 30 min po goleniu mi krwawi icon_wink2.gif
dlatego gole sie co 2 dni a powinienem codziennie ...
stosuje zele nivea i fusion ale to i tak nie pomaga :/
no i mysle nad elektryczna - do 250zl - do codziennego golenia - do twardego 1dniowego zarostu ...
czytam rozne opinie i widze ze te elektryczne nie sa dokladne jak np fusion power, no i skora musi sie do elektrycznej przyzwyczaic ...
takze nie wiem czy inwestowac w elektryczna - czy po takim codziennym lub nawet 2 razy dziennie goleniu skora nie bedzie podrazniona i czerwona czy bedzie ...
bo gladka jak dupcia niemowlaka nie musi byc tylko zeby nie byla podrazniona - no i wygodniej golic sie na sucho niz pieprzyc sie z zelami ...
no i kwestia kosztow - w sumie 250zl to nie jest duza kwota bo przez rok czy 2 na zwykle maszynki, nozyki, zele itp wydac mozna spokojnie porownywalna kwote chyba ze ktos ma puch na twarzy to moze na zyletce za 30 groszy jechac pol roku ...
|
Myślę, że maszynka elektryczna powinna spełnić twoje oczekiwania. Jeśli nie zależy ci na super gładkim goleniu, to na podgolenie (ale dokładne) elektryczne maszynki są bardzo dobre. Szybkie, wygodne - skóry specjalnie nie podrażniają, a już na pewno w mniejszym stopniu niż zwykła maszynka ręczna.
Co do modelu, to poleciłbym ci Philipsa, który tu kilka stron wcześniej był chwalony. Nie pamiętam dokładnie modelu, coś 2470 czy jakoś tak. W każdym razie na Allegro można dostać sprowadzane ze Stanów, które bardzo dobrze się sprawują, a są znacznie tańsze niż u nas w sklepach (właśnie ok. 230-250 złotych zamiast 350-400).