z papierowego filtra to faktycznie troch***281; przypomina rozpuszczaln***261;, dlatego pij***281; zawsze z mlekiem, ale ju***380; z w***322;oskiego wynalazku to ca***322;kiem inna historia. nie m***243;wi***261;c ju***380; o w***322;oskim ekspresie z ci***347;nieniem 15 bar.
nie lubi***281; kawy po polsku (zwanej "po turecku") za to kaw***281; po turecku bardzo lubi***281;, i nie ma ona fus***243;w - zostaj***261; w naczynku

nie mog***281; znale***378;***263; w domu specjalnego tygielka do parzenia (z***322;e ogonem nakry***322;o), ale mog***281; napisa***263; jak si***281; robi
kaw***281; mieszamy z cukrem, zalewamy !zimn***261;! wod***261;, podgrzewamy do momentu, a***380; zaczn***261; podnosi***263; si***281; fusy, !nie wolno gotowa***263;!, zestawiamy z gazu, jak troch***281; opadnie to znowu podgrzewamy. trzy razy powtarzamy podgrzewanie do momentu podnoszenia si***281; fus***243;w.
i teraz, aby kawa by***322;a bez fus***243;w, sztuczka

dolewamy troch***281; zimnej wody i wszystkie fusy opadaj***261; po chwili na dno
pi***322;em przed chwil***261; kaw***281;, ale od pisania tego dosta***322;em ***347;linotoku i musz***281; nast***281;pn***261;