Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.01.2003, 14:08   #2
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

KAZDY film z tego co wiem ma ZAWSZE 25 klatek na sekunde / czasami mówi sie ze dla płynnosci potrzebne sa tylko 24 a ta 25 to klatka reklamowa - jesli chcecie wiedzieć to napisze o co chodzi /

Ale wracajac do tematu - ostatnio filmy a szczególnie te które korzystają z DIVX 5.02 stały sie bardzo wymagające systemowo / tzn PIII 550 im nie wystarcza i tyle wiam bo sam taki mam /

Jedyna moja rada jesli film który posiadasz Ci sie haczy a korzysta z DivX 5.02 i pod starszym nie uruchmia sie to musisz sprawdzić ustawienia kodeka.

DIVX 5.02 po instalacji ma ustawiony suwak "jakosci" filmu na srodku - wystarczy zjechać do min i wszystko gra - czsami nawet nie widac róznicy w jakości.

Odpalasz film z Windows Media Player - wchodzisz w Plik / Własciwosci / Zaawansowane / i wybierasz z oknienka DIVX Decoder Filter zaznaczasz go i dajesz własniwosci tam odhaczasz wszelkie ptaszki i zjeżdzasz z suwakiem Quality na min.

AHA jesli to nie pomoze to - albo film jest skopany / zdarzały mi sie takie / albo jest zrippowany z taka jakoscią ze poprostu wymaga szybkiego sprzetu / Miałem tak Zripowanych Blokersów bez 1Ghz ciął sie jak głupi a na P4 null problems /

Załaczm screen jak powinno byc wszystko ustawione.

Pzdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-1.jpg  
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post