Witam,
Kupiłem nagrywarkę SAMSUNG SH-S202N (na ATA)
Wszystkie płyty odtwarza bez problemu, nagrywa chyba też (nagrałem dopiero dwie dvd-r na 8x i jest ok) ale:
1) Nie działa funkcja automatycznego odtwarzania (mimo takiego ustawienia w windows, mimo poprawnego wpisu w rejestrze - próbowałem różnych sztuczek z "automatycznym odtwarzaniem" - nic). Ma to różne przykre konsekwencje: np. wkładam płytę dvd z filmem - nie stratuje automatycznie, tylko trzeba kliknąć i pokazuje katalogi (sic!) jakie są na płycie. To samo z CD-Audio - klikam 2 razy i pokazuje jakie pliki są na dysku zamiast je odtwarzać. Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na napęd nie ma opcji "Autoodtwarzanie" czy "play in winamp".
2) Mało tego - nie pokazuje nazw płyt w Moim Komputerze. Tzn. pokazuje jeśli płyta była w napędzie już przed uruchomieniem Winndows. Ale i tu coś wariuje - np. jak włoże audio cd i je uruchomie w winampie to potem jakoś system to zapamiętuje i dowolną płytę jaką włożę (np. z danymi) chce odtwarzać w winampie! (nazwa płyty cały czas jest tej pierwszej)
3) jak pierwszy raz uruchamiam pliki z audio-cd (ręcznie musze je zaznaczyć bo jak mówiłem automatycznie nie startuje) to długo to trwa i trzeszczy ale jak wyłącze winampa i znowu te same pliki uruchamiam za drugim razem - działa wszystko idealnie.
Proszę o pomoc,
Mam Windows XP Pro SP1
ASPI pokazuje ze poprawnie zainstalowane (Force ASPI 1.7)
Deamons Tools odinstalowany
Obecnie podłączony napęd na SLAVE (na MASTER było to samo)
Nowszego firmware'u troszkę boję się wgrywać