Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.03.2008, 17:33   #3
gabisssko
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.05.2006
gabisssko zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Jak z CD-Audio i PSX CD?
Za bardzo nie mam jak sprawdzić, bo nie mam żadnej oryginalnej gry z PSXa w NTSC (bo konsola przerobiona nie jest). A CD-Audio działają bez zarzutu.
To jeszcze coś dodam. Płyta z grą jest trochę porysowana, więc może laser jest bardziej czuły niż w mojej drugiej konsoli slim, na której gra chodzi. Co jeszcze dziwnego zauważyłam, że po uruchomieniu filmu NTSC ta ikonka play jest zielona, czyli tak jakby system był niewłaściwy albo coś. Parę razy po uruchomieniu filmu zdarzył się jakiś komunikat, że jakaś tam operacja (nie pamiętam dokładnie) nie może zostać wykonana na tym dysku. Ciężko mi się wydaje, że coś tu z tym systemem NTSC jest nie tak, a nie bardzo wiem co dalej kombinować, bo pierwszy raz mam do czynienia z konsolą z USA.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Czyli był wymieniany i nie jest modelem lasera, który był fabrycznie montowany w tych wersjach konsoli? To może "gryzie się z nim" i trzeba przeflashować eeprom.
W konsoli był oryginalnie laser KHS-400C (nie odtwarzał DVD), a teraz jest zamontowany na pewno sprawny HD7. Można by przeflaszować, tylko czy jest to wykonalne na nieprzerobionej konsoli na dodatek w systemie NTSC?