[PS2]mod-chip, pendrive i pare pytan...
Witam. Mam ps2silm 70004 i chcialbym wlutowac mod chipa tylko niewiem ktorego, na szukajce nic konkretnego nieznalazlem. Chcialbym moc odpalac gry z psx, oraz "kopie zapasowe" ps2 na cd i dvd, odtwarzac filmy divix itp z sms, mile widziane by bylo odpalanie gier z pendriva oraz wszelkich multimediow .Wiem ze trzeba rowniez powkladac jakies zabezpieczenia po montażu modchipa wiec jakie ? PS2 mam dopiero drugi dzien wiec sporo rzeczy nie wiem na jej temat ale jesli chodzi o sprawy elektroniczno-praktyczne to sobie radze. Btw podlaczylem sobie konsole przez tuner tv do wejscia s-video i mam czanobialy obraz. uzywam programu Globe tv analog i PowerCinema, kombinowalem z przestawianiem pal z ntsc na kompie ale nie dalo efektu(konsola to pal) kiedys tak mialem z psone podlaczonym pod dosc stary telewizor, na nowszych byl kolor, zato psx mial kolor na starym (tak mi sie przypomnialo ale to nie zagadnienie tematu) .
Wiec jesli ktos by mogl mi doradzic co wybrac i mniej wiecej wymienic plusy i minusy to bede wdzieczny .
|