Cytat:
Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Skoro SafeDisc dawno zrezygnował z systemu pakowania to dlaczego wersje 2.51 jeszcze szło zdumpować
|
SafeDisc nigdy nie pakowal. SecuROM tez nie. Zdumpowac mozesz zawsze ale nie rozwiaze to odwolan w tablicy importow ani wywolan do api ani od wersji 2.6 opcodow. Tablice importow od dawna mozna zalatwic automatycznie co tez pewnie robiles. Program wtedy dziala i wysypuje sie na pierwszym napotkanym odwolaniu do api. Jesli chcesz cos iedziec o SD przeczytaj sobie tutorial Peex'a dotyczacy Mafii (SD2.7). Co prawda sam tutorial jest bledny i nie pozwoli Ci na pelne unwrappowanie ale bedziesz wiedzial jak to dziala i dlaczego sam dump nie wystarczy.
Cytat:
|
Z securomem możliwe że się zmienło (ostatnia wersję jaką miałem to była jakaś 2.
|
.
Na pewno sie zmienilo. Podejrzewam ich o wlasne api w 4.8 ale nie zajmowalem sie tym bo nie mam czasu.
Cytat:
|
Zadzwoń do np. GMRECORDS (firma tłoczaca płyty CD mają na terenie polski podpisaną umowę z Macrovision) i spytaj się o impletację zabezpieczenia SafeDisc to oni ci sami powieedzą że w safediscu nie jest wymagana współpraca z programistami (opcjonalnie może być ale niejest konieczna).
|
Nie musze dzwonic, wiem jak wyglada implementacja SD.
Cytat:
|
Co do pakowania to porównaj sobie cracka z orygnialnym (w bardzo wielu wypadkach jest to oryginalny plik jest o wiele mniejszy od cracka). Wszytsko opisuję na podstawie SafeDisc v2.51.
|
Nie zgodze sie z Toba, w 99% przypadkow plik zabezpieczony SD nie jest niczym spakowany a ***** jest mniejszy poniewaz zostaje usuniety ponad 1MB kodu SD (sekcje stxt*). Co do SecuROM-u - jak juz mowilem - oni tez nie pakuja niczego za to czesto uzywaja zewnetrznych komercyjnych pakerow (rzut okiem na naglowek i sekcje typu .Petite powinny Ci wszystko powiedziec).
Cytat:
|
Z tym że pliki są cryptowane też się zgodzę (najcześciej na necie można spotkać packera i cryptera w jednym).
|
SD i SecuROM to tylko cryptery. W SD zaszyfrowane masz wszystkie sekcje oprocz naglowka i .rsrc.