Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.03.2008, 22:28   #288
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
hehe widzisz Ci od linuxa zaczeli od innej strony...
w windowsie zrobili system latwy w obsludze a teraz robią wszystko zeby był dobry.
Linux od początku był dobrym systemem i teraz robią wszystko żeby dało się go używać.
(bez znajomości C, perla, basha i innych pierdół które typowych ludzi niewiele interesują ).
Pośrodku była amiga ale gdzieś znikła po drodze...
Moze i dobre spostrzezenie ;-)
Mysle, ze jestesmy na przelomie, kiedy system Linux moze stac sie systemem Desktopowym - wreszcie producenci wypuszczaja sterowniki otwarte jak i binarne, udostepniaja specyfikacje, firmware'y z plikami naglowkowymi do natywnej obslugi. Preznie rozwija sie GTK, QT3/4 do obslugi aplikacji okienkowych (a raczej ich tworzenia).
Mam nadzieje, ze przyjdzie kiedys czas gdy wejde na strone producenta dziwnego sprzetu i w zakladce linux nie znajde napisu [Brak elementow do pobrania] - tylko ladna paczka ze sterownikami do zainstalowania ;-)
Ja sam goroco przekonuje do sprobowania systemu.

Co do Visty, moja przygoda sie skonczyla na Windows XP i raczej tak pozostanie, systemy Microsoftu beda tylko mi znane z waszych scrshotow ;P
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post