Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.03.2008, 08:53   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez starjacker0 Podgląd Wiadomości
Brniemy w niewlasciwa droge. Ja podalem przyklad nosnikow na mojej nagrywarce swiadczacy o tym, ze nie zawsze najlepszy nosnik = najlepsza mozliwa jakosc przy danej nagrywarce (co takze pokazuja niektore testy).
I dlatego pytalem na jakich nosnikach najlepiej sie nagrywa na tych dwoch nagrywarkach.
Jezeli chodzi o moja, to mam najnowszy firmware SB06, a z Verbatimem i chyba Hawkiem mialem problemy od poczatku. Natomiast EMTEC radzi sobie wspaniale, takze niektore noname.

Ale wrocmy do mojego pytania: Jak sprawuja sie te dwie wymienione przeze mnie nagrywarki w nagrywaniu plyt DVD-R. Wolalbym tu wlasne doswiadczenie z tym modelami.
No i dalej brniemy w to samo...

Wiedza, wiedza, wiedza...

Płyty od początku były,, Od początku nie były...

Żeby wiedzieć o takich rzeczach, należy sięgnąć do podstaw wiedzy o nośnikach i producentach

Bo nośnika Verbatim nie produkuje Verbatim, a nośnika TDK nie produkuje TDK

A na ten przykład w ostatnim czasie prawie równolegle egzystują sobie płytki Emtec

Wytwarzane przez trzy różne fabryki i są z MID kodami: FTI, MCC i CMC

I nagrywają się różnie tak z zależności od producenta, jak i od kontroli jakości w obrębie nawet jednego cake'a

Więc obecnie to zbyt proste i ogólne pytanie - jak nagrywają się nośniki DVD-R na tych nagrywarkach

Możliwa jest jedynie taka odpowiedź przy pewnym założeniu:

Zarówno DVD+R jak i DVD-R na tych nagrywarkach nagrywają się świetnie

Pod warunkiem, że są dobre jakościowo