Podłączenie notebooka do internetu przez telefon via bluetooth
Od razu sorry, jeśli taki temat lub problem się przewijał, ale nie mam teraz możliwości dokładnego sprawdzenia, a sprawa jest dla mnie pilna.
Problem jest prosty - chcę połączyć się z internetem w notebooku korzystając w tym celu z telefonu. Co ciekawe ze dwa tygodnie temu jadąc pociągiem bez problemu coś takiego zrobiłem i rozmawiałem nawet ze znajomym na gg. Teraz nie mogę, a jedyne, co w międzyczasie zmieniłem, to wykupienie pakietu internetowego w telefonie.
Notebook nie ma znaczenia, a telefon to Sony Ericsson k530i. Jest na kartę w Simplusie, wykupiony pakiet 20MB. W celu łączenia się z telefonem (z tym nie ma problemu) wchodzę w Moje miejsca interfejsu bluetooth na komputerze, później wybieram Obejrzyj urządzenia w zasięgu i tam wybieram swój telefon. Później wybieram usługę PAN Network Access Point na K530i.
Łączenie następuje prawidłowo, jakość sygnału jest dobra, ale nie można wejść na żadną stronę, ani uruchomić gg.
I pytanie - co jeszcze trzeba zrobić? Internet w komórce działa, bo sprawdziłem, konfiguracja jest poprawna. Jedyne co do czego mam wątpliwości, to funkcja Internet Bluetooth w telefonie, gdzie można wybrać różne konta danych. Nie przypominam sobie konfiguracji tego, ale też na pewno w międzyczasie nic tu nie zmieniałem. Jak będę miał możliwość (prawdopodobnie w weekend), to poszukam na stronach czy są tu jakieś automatyczne konfiguracje. Chociaż nie kojarzę nic takiego, poza tym sprawdziłem wczoraj wszystkie konta i nic to nie pomogło.
Bawił się ktoś może w takie połączenia i może coś na szybko podpowiedzieć?