Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.03.2008, 00:20   #8
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam Podgląd Wiadomości
To coś przepłacacie
był u mnie instalator - nic się nie pluł na widok routera - zrobił i poszedł - jak dzwonił gdzieś do centrali żeby zresetowali ustawienia to to, że mam router nie wywoływało żadnego zdziwienia...

Wracając do tematu - wychodzi na to, że muszę poszukać opcji auto podłączania (której jakoś nie widzę) albo kupić nowy router?
Monter nie ma nic do tego co masz w mieszkaniu!
Montuje, ma dzialac i tyle. Choc bys mial 31 kompow, jemu nic do tego.
Operator na monitorze, jak bys nie maskowal i klonowal adresy, widzi czy na modemie wisi komp, czy router - i z tej strony mozesz sie spodziewac reakcji. (raczej watpliwe, bo dopoki nie zaklocasz, nie siejesz, nie powodujesz awarii, masz spokoj) To dosc powszechna i akceptowana -do czasu- praktyka z klonowaniem adresu i podlaczaniem kilku kompow (oczywiscie w jednym lokalu, bo jak usilujesz zrobic mini siec - to inna zabawa, reakcja jest szybka - raczej)

Co do adresu IP (wewnetrznego)- jak miales publiczne - dzialalo, czyli na skutek postawienaia rutera za NATem, wysypuje sie.
Powod moze byc taki, ze postawienie za routerem i zmienne IP, nie jest akceptowane. To dosc malo prawdopodobne, sam mam w firmie router i trzy switche po drodze do kompa i dziala.

Moze uszkodzenie routera, moze wlaczenie opcji "polacz po rozlaczeniu" - nie wiem, nie znam modelu i producenta.
Uzywam w domu D-Linka, w firmie dodatkowo jakigos Cisco. I one maja taka opcje.

Moja rada, dobra bo nic nie kosztuje:
-przywroc publiczne IP, albo zmien router na markowego D-Linka (Linksyse i podobne to juz nie, nie ta klasa, zawodza bardzo szybko)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post