Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.03.2008, 10:33   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kather_ina Podgląd Wiadomości
Witam

Mam taki problem posiadam nagrywarke Nec 3500AG z którą nie było do tej pory problemów niestety mój braciszek pod moja nieobecność cos namącił i nagrywarka pracuje w trybie PIO i choc troszku sie znam sama nie potrafie tego zmienić :/ (choc próbowałam nawet odpiełam nagrywarke z taśmy sądząc ze moze tak zaskoczy)

Dysk i nagrywarka podłączone osobno
W menadżerze: tryb transferu: UDMA jeżeli jest dostępne
bieżący tryb: PIO

I nie wiem już jak to zmienić dodam tylko że stery od płyty głownej były zainstalowane VIA 4in1 wszystko jest

Może kilkukrotne nieudane zgranie "czegoś" wywaliło jakiś sterownik albo system sam przeszedł na tryb PIO

W biosie a mam (badziewna ) karte ASrock K7upgrade-880
Secondary Ide Master pokazuje
Tryb - Auto
Pio Mode - Auto
DMA Mode - Auto

Menadżer odpada bo tam nic nie moge zmienić a Nero sie dławi płytami gdzie zgrywanie na dysk trwa 1godzinę.

Wiem że tematów było bez liku ale albo ktos mial w biosie namieszane albo nie ustawił w menadżerze a moim przypadku nie daje to rezultatów..

Juz sie zastanawiałam czy w biosie nie wyłączyć PIO MODE z Auto ale nie chce zwalić całkiem kompa bo mam na nim prace:/

Będe wdzieczna za pomoc i przepraszam jeśli wałkuje ten sam temat.
Trzeba usunąć samą nagrywarkę w Menadżerze Urządzeń i zrestartować system

Ona sam to naprawi

Jeżeli to nie pomoże - trzeba usunąć cały kanał IDE na którym jest nagrywarka i zrobić restart