Pomieszałeś kilka spraw:
Cytat:
Napisany przez MrMan87
[...] modchipem EvoX [...]
|
Są chipy Evox, ale w Polsce to nie wiem czy ktoś je lutował. Są biosy Evox i oczywiście jest też dashboard Evox.
Cytat:
[...] gdy chce włączyć jakąś grę wyskakuje mi komunikat o nierozpoznawalnym dysku [...]
|
Czyli konsola uruchamia się normalnie? Bo jeśli nie to nie jesteś w stanie zobaczyć żadnego komunikatu oprócz czarnego ekranu z zielonymi napisami w kilku językach i numerem błędu na środku lub lewym górnym rogu.
Cytat:
[...] i dioda zaczyna świecić z zielonej na pomarańczową i tak na przemian. [...]
|
Z kolei miganie diody pomarańczowej i zielonej wskazują na problem z gniazdem/kablem AV.
Fragowanie to nieco inna materia (chyba, że Ci ktoś zamienił diody pomarańczową z czerwoną

).
Cytat:
[...] Dziwne jest jeszcze to, że przy starcie konsoli powinno być logo modchipa, którym konsola jest przerobiona (w lewym górnym rogu) lecz go nie ma [...]
|
Nie powinno być. Nie ma czegoś takiego zresztą. Logo, które się pojawia w lewym górnym rogu na flubberze to logo biosu (np. tzw. Evox Shield). Jeśli masz softmod to nie będzie się pojawiać - wiadomo.
---
To co mogę Ci na razie poradzić to dokładnie opisać co się dzieje z konsolą i na ekranie, od wciśnięcia power, aż do... "aż do końca". Sam nie wiesz co masz w konsoli, podałeś też kilka sprzecznych ze sobą info. Uporządkujmy i dopiero będziemy myśleć co jest nie tak.