dzien dobry, jestem typem uzytkownika ktorego pewnie niespecjalnie lubicie (zarejestrowal sie zeby napisac 1 posta, nie czytal wszystkich tematow itd) ale zaryzykuje i poprosze Was o pomoc
Przeczytalem opis problemu kolezanki - autorki tematu, przeczytalem Wasze rady, lacznie z
tym opisem i zanim zaczne kombinowac, chcialem spytac. Ale namotalem, teraz bede staral sie jasniej

Otoz mam podobny (chyba) problem do opisywanego przez autorke. Od pewnego czasu zauwazylem ze podczas instalacji/korzystania z plyt w moim napedzie dvd wszystko dziala dziala dziala, jesli nie pozwole przestac pracowac nawet na chwile napedowi. Jesli jednak np przy instalacji jakiegos programu, prosi mnie on o wpisanie klucza seryjnego, ja zaczynam go szukac, wpisuje (to wszystko trwa ze 2 minuty a w tym czasie moj naped wchodzi w tryb odpoczynku), klikam na instalacje - ale wtedy tylko slysze jak naped sie dlawi. By dokonac instalacji musze wyjac plyte (kliknac 'ponow probe' gdy instalator pyta czy chce przerwac), wlozyc plyte i dopiero pracuje. Przeprasza za tak niefachowy opis, pewnie lepiej gdybym opisal jak wyglada sprawa pod katem nero info tool, ale niestety Nero InfoTool 4 nie ma opcji sprawdzania ASPI..
A wiec poradzcie, czy zastosowac sie do w/w opisu, czy zaczac jakies inne dzialania, oby tylko nie serwis bo jak ostatnio odsalem swojego laptopa do ASUSa, trwalo to 2 miesiace..