Cytat:
Napisany przez zene_k
Ja po przeczytaniu twojego posta 3 razy poradz***281; Tobie jedno: po***322;***243;***380; si***281; spa***263;, a rano jeszcze raz napisz o co Tobie chodzi  
|
tego sie obawialem (:
Sprobuje jeszcze raz: Otoz, mam wrazenie ze moj naped dvd zle pracuje. Problem polega na tym, ze po wlozeniu do napedu plyty dvd po uplynieciu pewnego czasu, zaczyna on sie "dlawic". Dzieje sie tak gdy po przejsciu napedu z tybu intensywnej pracy
(kiedy odczytuje dane z dvd, glosna praca napedu) do trybu spoczynku
(kiedy robie rzeczy niezwiazane z praca dvd, naped cichy), zaczne znowu pracowac na dysku z dvd. Wtedy to wlasnie zaczyna sie on dlawic. Przykladowo podczas instalacji oprogramowania z plyty dvd, gdy dochodzi do kopiowania plikow na dysk twardy jestem zmuszony wyjac plyte, wlozyc ja i kliknac 'ponow probe' lub inny analogiczny komunikat o przerwanej instalacji.
Mam nadzieje ze tym razem troche jasniej sie wyrazilem. Inna pora- inaczej pracuje mozg.. prawie jak z napedem.
Opisalem wiec problem
(troche amatorsko, ale chyba ciezko ukryc ze jestem amatorem) i pytam. Co czynic? Instalowac dodatkowe oprogramowanie diagnozujace? Posiadam wylacznie Nero 7 Ultra Edition. Moj sprzet to laptop ASUS, pracuje w Windowsie XP SP 3, RAMu raczej mu nie brakuje - 1GB, komputer jest po naprawie. Dodam jeszcze ze niepokoi mnie troche to ze praca napedu jest wyjatkowo glosna.