Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.04.2008, 22:41   #6
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Jak mysle, boli mnie glowa, wiec taka luzna propozycja:
-jezeli dysk jest wpiety w kieszen po SATA i dziala po USB (bo rozumiem, ze kieszen jest SATA), to nie ma zadnego powodu, zeby nie dzialal po eSATA. Wiec podlacz dysk bezposrednio do kontrolera i zobacz jak jest wykrywany. Jezeli go widac - OK. Jezeli nie - podaj sterownik do kontrolera (malo prawdopodobne skoro twierdzisz, ze drugi dysk funkcjonuje, ale...)
Wymien tasme eSATA (sa w sklepach, widzialem w kompletach ze sledziami eSATA)
I dalej to sie poddaje.
Bo moze samo gniazdo w kieszeni, lub sledz, lub cholera wie co jeszcze, moze byc zwalone.

Ps: sugestie, ze nie podpioles zasilania, odrzucam z gory (nie wiem czy slusznie)

Youyouyou! A czy plyta nie ma starego BIOSu?? I ograniczenia widzenia dyskow do czegos tam?
Po USB zobaczy, po natywnym juz nie.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!

Ostatnio zmieniany przez yahol : 03.04.2008 o godz. 22:43
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post