04.04.2008, 13:05
|
|
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
|
Cytat:
Napisany przez Pierwszy
o foxconnie
|
Równie dobrze mogę zacytować
o Asusie:
Cytat:
W 2004 roku, ASUS sprzedał więcej płyt głównych niż trzej pozostali rywale razem wzięci, osiągając liczbę 30 milionów sztuk. Ta liczba zawiera także produkty wytworzone dla innych firm. W 2005 roku, produkcja firm ASUS, ECS, Gigabyte Technology, i MSI osiągnęła poziom 104.86 milionów sztuk. Z czego ASUS wyprodukował 52 miliony sztuk, ECS 20 milionów, MSI 18 millionów, a Gigabyte 16.6 millionów. MSI zrewidował produkcję płyt głównych z 16.7 do 18 milionów sztuk. W 2006 roku ASUS wyprodukował 55 milionów płyt głównych. Dochód w tym okresie wyniósł 16,5 miliarda USD, a na rok 2007 przewidywany jest on na poziomie 23 miliardów USD.
ASUS produkuje także komponenty dla innych korporacji takich jak Sony (PlayStation 2), Apple Computer (iPod, iPod Shuffle, MacBook), Alienware, Falcon Northwest, HP i Compaq.
|
Jest wiele dobrych firm z wieeelu gałęzi przemysłu, które są "dobre" i nam nieznane, ale skoro znamy coś co nie zawodzi i jest uznawane za "dobre" to po co to zmieniać? Tak było w moim przypadku jak i Zbignieffa. Też używałem Asusa i mnie nie zawiódł.
|