Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2003, 19:28   #37
TOMMYx
Gość

Cytat:
BD napisa***322;(a)
SID ma racje - pracujemy nad nowa wersja regulaminu
dlatego prosze tutaj zglaszac wasze uwagi i propozycje zmian
Propozycje zmian, hmm, a więc:

1. § -8- "Redakcja serwisu CDRinfo.pl zabrania użytkownikom zamieszczania i publikowania treści niezgodnych z prawem, reklam , spamu,a w szczególności numerów seryjnych, kluczy programowych, cracków, czy tzw. 'wspomagaczy', 'poprawek', 'łatek' etc(...) "

Według mnie jest to dosyć ogólne pojęcie.
Jak już ktoś to wcześniej zauważył, równie dobrze możecie się przyczepić o jakąkolwiek stronkę, bez różnicy, czy to będzie o seksie, *****'ach, gotowaniu czy lataniu.
Moglibyście to sprecyzować, albo wywalić z regulaminu.

2. § -9- "Redakcja serwisu CDRinfo.pl informuje, iż użytkownicy mogą w postach zamieszczać odnośniki (hyperlinki) do plików/stron WWW/informacji/etc. pod warunkiemm, że treści do których prowadzą nie są niezgodne z § -5- lub/oraz z § -8- niniejszego regulaminu. "

To jak to jest ? Reklamować nie wolno, ale linki do innych stron można wrzucać
Druga sprawa - dlaczego nie można podawać linków do stron np z "dodatkami ulepszającymi" ? To nie jest niezgodne z prawem.
Czyli w momencie, gdy ktoś zamieści link na przykład do zdjęć czy plików wideo ze znęcaniem się lub gwałtami na dzieciach, czy męczeniem zwierząt to będzie ok ? :o

3. § -12- "Korzystając z Forum dyskusyjnego należy przestrzegać zasady netykiety. Na Forum nie będą tolerowane wypowiedzi, których forma lub treść może sugerować niedostosowanie wiekowo-emocjonalne w jakimkolwiek stadium. Korzystanie z dobrodziejstw internetu ma być przyjemnością, a nie smutną koniecznością czytania pokazów zdolności lingwistycznych co niektórych użytkowników."

Jakoś nie zauważyłem ze strony Moder'ów ( tych 'dawnych' ), aby zawsze interweniowali, opierając sie o powyższy paragraf.
A więc..albo ten punkt regulaminu jest wdrożony w życie Forum, albo po prostu go usuńcie.

I co Waszym zdaniem oznacza pojęcie "wiekowo - emocjonalne" i to drugie - " w jakimkolwiek stadium" ? Mówicie o płazach, owadach, czy o czymś innym ? A może to forum miłośników nauk przyrodniczych ?

4. § -13- "Redakcja serwisu CDRinfo.pl informuje, iż nie ponosi żadnej odpowiedzialności, pośredniej lub bezpośredniej za jakiekolwiek transakcje dokonywane za pośrednictwem Forum lub Grup Dyskusyjnych. "

No to skoro nie ponosicie żadnej odpowiedzialności, to dlaczego usuwane są treści typu " sprzedam gry pirackie, etc..." ?
Może warto byłoby sprecyzować ten punkt?

To by było na tyle z mojej strony, jak narazie .
Jeśli kogoś uraziłem, etc swoją wypowiedzią - sorry.
Po prostu takie mam swoje skromne zdanie na ten temat.

Odpowiedz cytując ten post