Dyskusja: F1 sezon 2008
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.04.2008, 21:34   #209
cancel
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
cancel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobry występ Roberta, zważywszy na dyspozycję Ferrari. Start rzeczywiście mu nie wyszedł, ale potem już było tylko lepiej, nie licząc wyprzedzenia przez Raikkonena. Kubica mówił po wyścigu, że nie dostał informacji o oleju na torze i dlatego w czasie tego manewru Raikkonena odpuścił aby nie ryzykować odpadnięcia z wyścigu. Mnie zastanawia jedno: Czy to cały zespół nie dostał tej informacji o oleju, czy też inżynier Roberta tego mu nie przekazał. Sądzę, że 1. miejsce nie było jeszcze w zasięgu BMW i Roberta, ale 2. było możliwe, albo chociaż dłuższa walka z Kimim. Ale dobrze, że jest pudło i punkty.

Hamilton sobie ewidentnie sobie nie radzi z presją jaka jest na niego wywierana. W ogóle cały zespół McLarena spisuje się poniżej oczekiwań i widać, że brak im doświadczonego kierowcy. Ten zespół, moim zdaniem, sobie nie radzi w czystej sportowej walce z Ferrari i bazuje na informacjach technologicznych zdobytych w zeszłym sezonie od Ferrari. Ale to jest tylko moje zdanie i nie musi się ono zgadzać z prawdą.

Co do całej rywalizacji to widać, że Toyota dobija się do pierwszej 5 nalepszych zespołów i zaczyna się tam zadamawiać. Szkoda mi trochę Super Aguri, z którym sympatyzuję, na ich przykładzie widać jak wiele zależy od sponsorów, lub ich braku, i przedsezonowych testów, lub ich brak.

P.S.: Ale się rozpisałem.
Udzielam się tylko w tematach, na których się znam i/lub mogę coś wnieść do dyskusji, a że znam się na niewielu rzeczach to dyskusji z moim udziałem jest niewiele. (innymi słowy: musicie dogłębnie przeszukać forum aby odnaleźć moje posty ) Ten temat jest jednym z nielicznych z moim udziałem.
Spiesz się powoli!
(lepiej na tym wyjdziesz)
cancel jest offline   Odpowiedz cytując ten post