Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.04.2008, 13:05   #1
pieczara
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.08.2003
pieczara w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question TrueCrypt ukryty wolumin - gdzie go znajdę?

Witam mam mały problem z TC v.5.1a pierwszy raz skorzystałem z TC i postanowiłem zrobić testy więc danych nie utraciłem ale niestety nie mogę znaleźć ukrytego woluminu.
Na szybko:
-na dysku USB kreatorem utworzyłem plik woluminu "nie ukrytego", wybrałem hasło (dłuuuuugie), wybrałem plik-klucz, przeniosłem kilka plików i kreator poprosił mnie o wielkość "ukrytego" woluminu i hasło (dałem inne) oraz podałem plik-klucz.
-poprawnie utworzył się wolumin, a ja postanowiłem zamontować wolumin z usb wpisałem hasło podałem plik-klucz i wolumin się zamontował pokazały się pliki z części "nie ukrytej", ale nigzie nie widziałem zamontowanego "ukrytego"
-poszperałem i kliknąłem [opcje montowania] w oknie montowania a tam odhaczyłem [montuj wolumen jako dyskk wymienny] i [chroń ukryte woluminy...] podałem drugie hasło i plik-klucz i zamontowałem plik z usb, tym razem pojawił mi sie komunikat że mój wolumin ukryty jest zabezpieczony tyle że nie pojawił się jako kolejna literka napędu dalej widziałem tylko wolumin "nie ukryty" i jeo pliki i nic więcej.

Gdzie mam znaleźć lub jakoś dodatkowo zamontować albo dodać literkę dysku dla wewnętrznego ukrytego woluminu? Gdziego szukać?

Wszystkie operacje przeprowadzałem na 4GB kingstonie sformatowanym FAT, a pliki "nie ukryty" 3500 MB a wewnętrzny "ukryty" 3400 MB.
pieczara jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online