Szukam odpowiedzi na Legalnosc WIN MX : Siwy_mw zasugerowal ze mozna wpisac serial po instalacji (chodzi o orginalny serial). Czy to znaczy ze jak posiadam Orginalny Windows XP PRO OEM (czyli tylko do mojego Lenovo) ale posiadam Nlite i chce sobie scustomizowac mojego XP to po uzyciu tej , stworzonej przez Nlite instalki (z moim Serialem ktory potwierdza ze mam Licencje na System zainstalowany na moim laptopie) mam chyba legalny system - czy ktos sie orientuje??
Podam przyklad: Ktos ma NIElegalny system (np XPHE SP2) lecz po jakims czasie zakupil legalna kopie (XPHE SP2) , przedzwonilby do microsoftu i powiedzial o sprawie. Obsluga zapytalaby czy jest w posiadaniu orginalej wersji OEM/BOX tegoz systemu. Odpowiedz TAK. W tym wypadku nastepuje ZAPISANIE proflu sprzetowego do OEM i instrukcja jak zmienic serial w celu rejestracji wersji obecej NIElegalne ktora z zmienionym serialem (podanym przez MS) daje Legalna kopie (w tym przypadku WIN XPHE SP2).
Moj przyklad ogranicza sie tylko do TEJ SAMEJ WERSJI czyli piracka XPHE SP2 i zakupiona XPHE SP2.
Wracajac do temtu WIN MX
Moje Pytanie - Win MX jest scustomizowany z XPPRO SP2. W przypadku posiadania przezemnie XP PRO SP2 (orginalny OEM doloczaony do Lenovo) ,moge chyba zmienic Serial i ulegalnic moj WINMX. Nlite powstal w celu robienia instalacji nienadzorowanych z opcjami wlasnymi (stosowany w wielu firmach dla oszczednosci czasu). Oznacza to ze uzywajac WIN MX musze posiadac (kupic) orginalny system.
Przyklad ktory podalem mial miejsce w Realu (nie nie wsklepie

) lecz niewiem czy moge tak zrobic z wersja WINMX (na zdrowy rozum moge sam powyjmowac i pododawac rozne gadzety w moim XP i tez bede mial legalny).