Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.04.2008, 11:39   #356
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No nie wiem.. Z jednej strony zgadzam się, że karta nie jest tania, z drugiej.. Jednak w najnowszych grach wyraźnie widać jej przewagę nie tylko nad kartami zdecydowanie tańszymi (jak np. 9600GT), ale też nad droższymi (nie pamiętam teraz modeli). A problemy ze sterownikami.. No cóż, przy nowej technologii są prawie zawsze, a myślę, że wszystkie nowe gry już tego problemu mieć nie będą. Z kolei stare nie potrzebują jej dwóch rdzeni..

Sam nie wiem, pewnie ostatecznie zdecyduję się na wspomniany wcześniej model 9600GT, albo któryś z wymienionych wyżej (9800GT, GTX),a le najpierw muszę trochę o nich poczytać, bo przyznam, że niejestem na bieżąco, jeśli chodzi o porównanie wydajności.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
poza tym obecnie nic nie wymaga takiej mocy, a za 2 lata byle karta mid-range będzie lepsza przy małym poborze energii, lepszej jakości obrazu, DX11 i za 400zł.
Jeszcze odnośnie tego. Czy na pewno nic? Planuję jednoczesne kupno monitora LCD, prawdopodobnie 20 lub 22''. To rozdzielczość rzędu 1600 na ok. 1100. Przy dobrych ustawieniach graficznych to nowe gry mogą już mieć problemy na karcie za 600 zł.

OCzywiście nie o to chodzi, żeby w Crysisa grać na rozdzielczości Full HD, ale jednocześnie chcę zmodernizować komputer po to, żeby przez jakiś czas chcąc w coś zagrać nie musieć patrzeć na wymagania.

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez Bartez : 15.04.2008 o godz. 19:27
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post