Cytat:
Napisany przez Berion
Nie wiem co to znaczy, ***380;e fw M32 zawiera w sobie SM. Kody ***378;r***243;d***322;owe SM nie s***261; dost***281;pne (co najwy***380;ej Zone Loadera), skompilowany program raczej te***380; nie powinien si***281; tam znale***378;***263;.
|
ja tez nie mam pojecia co to znaczy. W podreczniku jest rozdzial pod tytulem
"using the enclosed FREE Swap Magic 3.8", bardzo zastanawiajace. Niestety rozdzial jest pusty (coming soon). Ciekawa sprawa, jesli faktycznie firmware zawiera ekwiwalent SM 3.8 to znaczy ze bedzie mozna korzystac z jego dobrodziejstw bez zonglowania plytami. To by bardzo przemawialo za kupnem tego wynalazku.
Cytat:
Napisany przez Berion
***380;aden chip czy exploit tego nie potrafi. Zreszt***261; to nie jest tak do ko***324;ca nawet mo***380;liwe.
|
W zasadzie juz mi odpowiedziales na moje pytanie i powinno byc to dla mnie oczywiste, ale nie zaszkodzi sie upewnic. Czy jesli swap tudziez memor odpali mi juz gre to ona sama ustawi wlasciwy tryb wyswietlania? Nie bedzie akcji typu obraz rozciagniety poza ekran? Swap odpali gre PAL na konsoli NTSC? Sorry ze pytam o to samo, ale kto pyta nie bladzi.
Cytat:
Napisany przez Berion
# "Swap Magic - c***243;***380; to za wynalazek?"
S***261; to specjalne, dwie p***322;yty (CD i DVD) umo***380;liwiaj***261;ce uruchomienie kopii lub gry bez wzgl***281;du na jej region (NTSC/PAL). Ponadto zachowujemy gwarancj***281; na konsole.
;]
|
Owszem, poprostu wyszedlem z zalozenia ze region i tryb wyswietlania niekoniecznie musza byc ze soba powiazane. W starych konsolach obraz nie zmienia trybu automatycznie, a sugerujac sie specyfikacja roznych modchipow do PS2 pomyslalem ze to ich zasluga.
Cytat:
Napisany przez Berion
Ch***322;opie, to nad czym Ty si***281; jeszcze zastanawiasz?
|
Powiedzmy ze jestem purysta w tej kwestii i obecnosc chipa w konsoli zle wplynie na moj komfort psychiczny. Zwlaszcza po tym jak zobaczylem jak bardzo grzeje sie 77004 kolegi, w ktorym siedzi Ripper v3. Moze to po czesci zasluga tego modelu, SCPH-90000 nie grzeje sie praktycznie wogole.