Cytat:
Napisany przez Burt
Widzisz, co z kolegi wylazło.Wyszło na moje.Rośnie nam pokolenie de.bi.li, niezdolnych do myślenia.Na każdą przeszkodę reagują agresją, bo nikt ich niczego nie nauczył.
Pokolenie "skrótowców".
Niestety w życiu dorosłym takie skróty się szybko kończą i delikwent zostaje sam ze swoim małym niewykształconym mózgiem.Jedyne na co go potem stać to "wyskoczysz na solo?" itp.
|
No niestety, przyznaję, że autor tematu trochę mnie rozczarował. Rozumiem jego zdegustowanie odpowiedziami, które tu otrzymał, ale nie usprawiedliwia to dalszego zachowania. Trudno.. wolę wierzyć w ludzi i się rozczarować, niż z góry zakładać, że są niewiele warci.
Cytat:
Pytasz się więc"kim my do cholery jesteśmy?"
Odpowiadam Ci.
Jesteśmy ludźmi którzy nauczyli się sami rozwiązywać problemy, nauczyliśmy się, że chamstwem niewiele się zdziała, nauczono nas szacunku dla innych, wreszcie nauczyliśmy się właściwie wykorzystywać internet.
Pomaganie takim nieukom, to jak dawanie zboża i mleka czarnym w Afryce.Niczego sie nie naucza uprawiać, bo i po co , samo przyjedzie z Europy.
|
Wiesz.. ja też się musiałem tego nauczyć (choć uważam, że jest wiele momentów, kiedy zdecydowanie szybciej jest po prostu spytać, niż spędzać nieporównywalnie więcej czasu szukając samemu), zwłaszcza w konsultingu, w którym teraz pracuję. Jednak dalej twierdzę, że nikt tutaj nie powinien sobie przypisywać prawa do pouczania innych w ten sposób. Nie chcesz odpowiadać? Nie rób tego. Ale pozwól innym dojść do wniosków samemu.
A jeśli już ktoś musi moralizować innych, niech robi to w trochę bardziej dojrzały sposób.
Cytat:
|
Napisany przez zene
Ja p.i.e.r.d.o.l.e
Zawsze sprawiałeś na mnie wrażenie człowieka nie do końca wyuczonego, ale to, że teraz bronisz tego nieuka, to po prostu masakra
Jak, to jest dla Ciebie sensowna wypowiedź, to tylko pogratulować głupoty
|
Nie wczytywałem się wcześniej ani w pytania, ani w odpowiedzi zakładając, że jak już ktoś je umieszcza, to mają jakiś sens.
Natomiast ty jednak uważaj - co innego mieć inne od kogoś zdanie, co innego mu ubliżać. To też świadczy o kulturze lub jej braku.