Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.04.2008, 08:38   #50
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Burt Podgląd Wiadomości
Zgadza się, w wielu sytuacjach jest to nawet wskazane.Po to są "burze mózgów" w firmach, po to się wynajmuje doradców itp.Ale nie można tego porównywać do takich zachowań.Tacy ludzie napiszą temat i pójdą grać w piłkę albo do kafejki internetowej grać w CS.Wrócą i po sprawie.Jeśli raz mu się udało to dlaczego tego nie powtórzyć.Robi się błędne koło, i tylko taki "kop w dupe" może ich wyprostować.Jeśli wywalą go z 5 kolejnych for inter. to może poprosi jakiegoś "geek'a" aby mu pomógł zrozumieć lub chociaż dał sposób na wykucie się tego bez zrozumienia.W obu przypadkach wyjdzie to mu na dobre.Rozpoczynanie życia metodą "na skróty" jest błędem.
Druga sprawa to reakcja na krytykę.Czy taki człowiek jak dorośnie i założy rodzinę przekaże swoim dzieciom jakieś wartości?
Bo co z niego wyrośnie jeśli zna tylko taką metodę?.

Co innego gdyby napisał post w którym rozwiązał by źle zadanie i zapytał co źle zrobił i poprosił o sprawdzenie.A nie "Macie tu zadanie i proszę je rozwiązać za mnie"

Tak, jeśli mówimy o ludziach trzymających poziom, a nie o zwykłych nieprzystosowanych społecznie chamach.
Taki człowiek nie zrozumie "dojrzałych sposobów" komunikacji.

BTW.Tego rodzaju zjawisk jest coraz więcej.Mój kumpel, ojciec nastolatka(też d.e.b.i.l.n.e.g.o)) powiedział mi kiedyś"Popatrz na nich, oni będą pracować na nasze emerytury".
Generalnie z prawie wszystkim się zgadzam. Jednak ocenić tą osobę można tak dopiero po fakcie. Nie chciałbym z góry zakładać, że każda osoba jest niewiele warta, dlatego że na pierwszy rzut oka idzie na łatwiznę. Nawet jeśli i takie osoby się zdarzają (a prawda, że wśród dzisiejszej młodzieży zdarzają się coraz częściej...)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post