witam
czy moze mi ktos powiedziec jaka nagrywarka jest najlepsa do tanich plyt dual layer typu omega, memorex, ritek itd. Prosze nie pisac zebym kupil drozsze no***347;niki, takie akurat sa u mnie w sklepie i na takie mnie stac, jakosc nie musi byc ideala byle dawaly sie odczytac w 100***37;. Teraz mam pionka 215 i jak na zlo***347;c 8 na 10 p***322;yt wypala tak, ***380;e nie da sie odczytac poczatku drugiej warstwy danych (inne napedy czytaja bez problemu caly obszar oprocz poczatku 2 warstwy, tam zaden naped nie daje rady oprocz pionka ktory z wielkim trudem to odczytuje). Pozatym zapis perfekt, ale co z tego jak 8 plytek do wywalenia.To m***243;j stary nec 3520 z przed 4 lat wypalal te DL bez problemu zanim umar***322;... Mysle nad neckiem 7203s, asus robi niezly sprzet ale podobno z nagrywarkami nie bardzo? na pleaxtora mnie nie stac niestety. Bede wdzieczny za kazde wskaz***243;wki i opinie. ***379;eby tylko wypalala poczatek 2 warstwy danych bez problemu

, aha benq odpada bo jak wypalilem 2,4x DL-ki na nim to inne napedy nawet tego ruszyc nie chcialy... Z g***243;ry dzieki za pomoc