Dyskusja: Jaki monitor LCD ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.05.2008, 18:00   #954
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
W uzupełnieniu poprzedniego posta.

Model Philipsa, który mi się spodobał to 190SW, od taki sobie zwykły monitorek.

Asus to WV193D, właśnie próbuję coś na jego temat znaleźć, ale wcale nie jest to łatwe...

Manta model 1703.
Andrzejj9 czy 19" w panoramie to jednak nie za mało.

W mojej mieścinie brak "macalni towaru" i ledwo można spotkać sklep z włączonymi lcd-kami a żeby mieli na stanie coś na PVA, MVA lub im pochodne to zapomnij. Więc muszę polegać na opiniach internautów i to z dużą rezerwą.
Czy warto jeszcze kupować HP 1965 (HP LP1965) w waszym subiektywnym porównaniu do np. Belinea 1980 S2, BenQ FP93GP który od jakiegoś czasu zaginął w akcji. Czy HDMI jest na tyle istotne. Przecież 19" to nie Full HD. Myślałem nad większym i w panoramie ale sprzęt mi nie uciągnie a na nowe bebechy się nie zanosi, biurko małe a siedzenie z nosem w ekranie to też nie zaleta. Miał ktoś styczność z tym Hp-ekiem.
Sprzęt to:
  • Procesor Athlon XP 1700+ (1466 Ghz)
  • Płyta Epox 8KHA+ (VIA KT 266A)
  • 1 giga ramu
  • Grafika Galaxy GF6600GT 128MB (AGP x4) z wyjściem DVI
Monitor do kompletnie amatorskich zdjęć, filmy, internet, starsze gry. Typowy zwykły user. Do wydania 1000 zł. A może warto poczekać parę miechów. Producenci lecą w kulki pchając w "ramki" co popadnie. Wchodzą nowe panoramy z opcją 4:3, niby lepsze matryce jednak to TN-ki w różniastych odmianach. Oledy hmmm wcześniej będzie rok 2012