Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.05.2008, 03:47   #5
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sunna Podgląd Wiadomości
modlić się do kości czy organów wewnętrznych w stanie rozkładu - tak to relikwie, tylko ze nie sa już w stanie rozkladu
Ale rozkład tkanek może trwać 20lat, zależy to od warunków, no chyba, że ciało czy też jego fragmenty wygotują w kociołku, aby kostki były ładne i białe.

@jarson, znam realia naszego katolicyzmu w którym ludzie koniecznie potrzebują przedmiotów, czegoś co można zobaczyć/dotknąć.Modlą się do krzyży a nie do boga czy Jezusa, modlą się do rysunków, figurek no i do tego dochodzą też ludzkie szczątki.Okultyzm w najlepszym wydaniu.Dla mnie obraz z Jasnej Góry ma taką samą wartość co obrazy z podrzędnej galerii.
Pamiętasz co się stało z tymi co czcili "złotego cielca"?
Dlatego już ok.17 lat nie byłem w kościele na mszy(pomijając jeden ślub i dwa pogrzeby).

A teraz taki OT od tego tematu.Wyobraźcie sobie ten cały proces "dłubania" w ciele JPII.Jak to musi nieludzko wyglądać.Kto sie tego podejmie.
Dla mnie jest tak niepojęte, że naprawdę brak mi słów.
Murwa Kać.