Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Jeśli chodzi o inne parametry to co masz na myśli pisząć, że są dobre? Tzn. widzę kontrast, jasność, kąty widzenia, czy szybkość reakcji są ok, ale mniej więcej na poziomie obecnej średniej rynkowej. Miałeś na myśli coś jeszcze?
|
Chodziło mi raczej o to, że ma wszystko, co potrzeba (czasami jest tak, że jakiś model chciałoby się mieć, ma właściwie wszystko, dobrze wygląda, a brakuje wrednie jednej interesującej nas rzeczy i musimy wybierać, czy się bez niej obejść, czy zrezygnować z tego modelu).
Tak sobie spojrzałem na dynamiczny kontrasf 5000:1 w 22" wersji i mi się nasuwa myśl taka - od początku nie miałem wątpliwości, że kontrast dynamiczny to nie jest parametr na który warto zwracać dużą uwagę (patrzyłem przy wyborze monitora na "standardowy" kontrast), ale nie wiedziałem, że to aż tak mało przydatna funkcja - włączyłem sobie u siebie ów dynamiczny kontrast (czekając, gdzież ujrzę deklarowaną wartość 10 000:1) i co żem ujrzał? Po trzech sekundach monitor samoczynnie ściemnił się o kilkanaście procent

No szok...
Problem tylko, że nawet przy oglądaniu filmu takie ściemnianie i rozjaśnianie jest widoczne i wobec tego nieprzydatne - znacznie lepiej jest po prostu to wyłączyć i cieszyć się ze standardowej wartości.
Jeśli to "Color Rich" to podobny pomysł, tylko w odniesieniu do kolorów, to łzy bym za tym nie uronił