|
Problem z Pioneer DVR-215/BK
Witam,
Miesiąc temu zakupiłem nagrywarkę Pioneer DVR-215/BK, nagrałem nią koło 5 płytek. Dzisiaj chciałem nagrać obraz płyty w alcoholu 120% wysypało mi błąd "ładowanie obrazu płyty przerwane" i tak parę razy pod rząd na płytkach verbatima + i -. Wypróbowałem więc imgburn nagrywał dobrze do jakiegoś 90% pod koniec wysypał dwa błędy, że nie mógł dobrze nagrać w "dwóch miejscach". Dałem więc sobie spokój z obrazami, i chciałem nagrać NERO zwykłe dane, nagrywało się dobrze do jakiegoś 16% po czym wysypało błąd "unspecified recorder error" - wszystkie opreracje glównie na verbatimach, ale też był jeden emtec, dwa panasonic, jeden tdk i jeden noname. Po tych zabiegach, i przedglądaniu google'a, wgrałem nowy firmware 1.18, zainstalowałem także sterowniki od płyty głównej od nowa, żadnej zmiany. Postanowiłem więc nagrać CD, niestety z tego też nic nie wyszło, nero posypał błędami też koło 16%. Nagrywarka nie ma najmniejszych problemów z odczytem płyt czyta wszystkie bez zarzutu, ale nagrać się nie da nic. Dodam, że jeżeli chodzi o ustawienia programów do nagrywania jet wszystko w porządku. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to poproszę o poradę...
Chociaż wydaję mi się, że w takim wypadku to jedyne co mi pozostaje to ją odnieść do miejsca zakupu...
Pozdrawiam wszystkich.
|