Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.05.2008, 17:37   #349
Human
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.07.2005
Human zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja uzywam xpsp2 narazie nie przelaze na sp3, mam vista ultimate x64 vlited, bo home premium jest okrojone z kilku toolsow ktorymi ustawiamy ukryte opcje. z 13.6gb styka teraz partycja 6.5gb.
i tak vista uzywam glownie do robienia backup rar 3 katalogow z partycji xp, do vista akurat trza dos i acronis true image bo vista ma nowe bzdetne atrybuty plikow, a wiele plikow atrybuty innych userow, ktore jak zmienimy na owner na admin to nie odpala sie np licence manager i dupa nie ma control panel, nie ma wlasciwosci systemu.
do odtwarzania mpc i ffdshow, oczywiscie vfw nie bedzie lazic bo go nie ma w vista, tak samo nie bedzie dzialal overlay bo przeciez obraz vista renderowany jest przez karte i caly 3D. oczywiscie mozna zmusic stare tryby by lazily na stronce subedit sa dll do podmianki z xp, dzieki ktorym odpalimy np vplayer i pokaze obraz.
co do ac3 w ffdshow jeden raz mnie zawiodl przy odtwarzaniu streamowanego divx z sieci z podwojna sciezka dzwiekowa pl i ang. pobrany plik lazil ok.
a jesli ktos narzeka na kompatybilnosc ffdshow to lepiej od razu uzywac testbuildow na ffdshow.info ktore i tak potem trafiaja na free-codecs.com.
na podsumowanie vista nie ma niczego czego bym potrzebowal. bo jak narazie x64 nikt nie rozwija. dx10 jest przereklamowane, nie ma nic wiecej co dalo ps3.0 czyli petle, dzieki ktorym mozna pisac na shaderach programy jak na pc.
ps4.0 jak i 4.1 dodaja pare zmian np rozszerzone float dla shaderow z 16 na 32bit, a takze ze nie ma podzialu na vertex shader i pixelshader. tylko 64-128 shaderow co potrafia robic obie rzeczy naraz.
Human jest offline   Odpowiedz cytując ten post