Cytat:
mapsajm napisa***322;(a)
... a z jakimi problemami się spotykałeś jako pierwszymi?
|
No więc z żadnymi narazie , ale wiem mało, więc jeszcze nie wiem jakie problemy mogę mieć

Postawiłem sobie takiego K6-266MHz na płycie via Soc-7, 96 RAM, 2GB HD, S3Virge/4MB/AGP, Ave64, Sieć 3Com i ponieważ wyczytałem, że ta dystrybucja nie obsługuje winmodemów to wsadziłem Zoltrixa 33,2 kbps.
Łatwo mi się ten Lyco zainstalował, rozpoznał co trzeba. Parę rzeczy nowszych dodałem (wymieniłem) z drugiej płytki (tam są dołączone nowsze wersje potzrebnych różności) - wszystko zgodnie z opisem w tym PCWK.
To na czym mi zależało jest - DOSEMU (emul. MS-DOS) z klonem MS-DOSa FreeDOS (to chyba to o czym mówił
cana).
Na razie nie zajmowałem się jeszcze WINE, ale będzie trzeba, choćby po to, żeby podłączyć czcionki z ttf.
Nio - mam też KOnCD - który nagrywa płytki, ripuje audio i konwertuje mp3 (ale tego akurat jeszcze nie robiłem

)
A przy okazji div-xów mam do Was pytanie - dlaczego ten sam film odtwarzany z tej samej płyty wygląda lepiej (lepszy jest obraz) w linuxie niż w windozie?
btw -
Bas ma rację moim zdaniem - na spoko wystarczy Ci win98 lub 2k - po co Ci xp? ^_^