Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.01.2003, 11:40   #4
Electron
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.12.2002
Electron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Tylko po co sa plyty 800 mb i sa 870 mb (tych niektore napedy nie chca czytac) [/B]
Właśnie są one po to żeby upchać więcej danych. Producenci starają się jak mogą aby wyjść poza standard - to jest taki smaczek, który przyciąga kupujących - "popatrzcie - ja mam nagrywarkę/czytnik, która nagrywa/zapisuje np. płyty 99min/DD/HD/CDRW-HS/(wstaw cokolwiek) a oni nie".
Np. ja mam na pawlaczu stary czytnik 8x, który nie rozpoznaje CDRW - czy to jest do wyobrażenia w dzisiejszych czasach aby kupić czytnik/nagrywarę CD, który nie rozpoznaje takiej płytki? A kupowałem go niedawno bo jakieś 5 lat temu i wtedy o CDRW to się jeszcze nikomu nie śniło, a zwykły czysty CDR to kosztował 30 zł (ale to była inna wartość tych pieniędzy niż dzisiaj)...
Tak też bedzie i z tymi płytami 99 min. Jak jeden zacznie to po pewnym czasie i reszta będzie musiała to wprowadzić, nie chcąc wypaść z obiegu.
Inna sprawa to kompatybilność - jak chcesz aby wszystko czytało twoją produkcję to nagrywaj standardowo i na standardowych płytach, ot co ... 8)

Electron
Electron jest offline