i tu lezy pies pogrzebany, tez chcialem memento ale okazuje sie ze prawdopodobnie nie bedzie dzialac z japonska konsola jako ze tworcy supportuja tylko EUR/USA/AU, czytalem tez pojedyncze raporty ze komus nie dzialalo memento z konsola JP. na szczescie dogadalem sie z gosciem ze sklepu robson.pl i jutro pojade tam z konsola sprawdzic na miejscu czy memento daje rade, ale prawdopodobnie nic z tego nie bedzie.
rozmawialem tez z tym samym gosciem o chipach i mowi ze fixow sie juz nie stosuje, twierdzi ze zeby na tym zjadl, lutuje tylko modbo 760 i nigdy nie bylo jeszcze zadnych reklamacji. mowi ze bez problemu moze przerobic takze moj model. wypytam sie jeszcze o gwarancje i byc moze zostawie mu mojego ps2 do modyfikacji. ciezko zaufac komus w takiej sprawie, ale jeszcze ciezej zaufac samemu sobie wiedzac ze nie posiada sie zadnego doswiadczenia, skill lutowniczy mam niezly, ale pojecie o elektronice zadne i nigdy nie przerabialem zadnego ps2. troche sie dygam szczerze mowiac, konsola jest nowiusienka, a dzisiaj z US przyszla nowa gra na ktora mam potworne cisnienie. jak cos pojdzie nie tak to bedzie armageddon.
swapmagic to jednak taka bezpieczna opcja pozbawiona ryzyka, niestety wersje Japan mozna w zasadzie dostac tylko w Japoniii. niby mozna kupic na linker4u i ps2cover ale kazdy mi mowi zebym tam nie zamawial, linker4u cisnie wa***322;ki, a ps2cover to jedna wielka sciema a nie sklep internetowy, zeby kupic swapa bede musial uruchomic swoje kontakty w Tokio. ciezki orzech do zgryzienia
Ostatnio zmieniany przez aboabo : 12.05.2008 o godz. 19:43
|