Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.05.2008, 14:18   #3
abgar
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.05.2008
abgar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
Przecież asus to OEM liteona wiec testujesz plyty w zasadzie na tych samych nagrywarkach, co do tych wad to mozliwe ze robi je twoja nagrywarka, a ta plyte co przywiózł twoj klient to ona byla czysta jak ja wkładałeś do nagrywarki ?
Tego że Asus to OEM Liteona -nie wiedziałem - może zatem problem dotyczy Liteonów ( niektórych )
Płytka która przyjechała juz był z zadrapaniem.

Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Problem zdecydowanie typu "Z archiwum X":
-po pierwsze, pojemnosc Single sided dual layered - jednostronna, dwuwarstwowa 7.95 GB, wiec skad nagrywanie ponad 8GB?
-po drugie, po obejzeniu kilku plyt DVD-DL nie widze zadnych zadrapan a nagrywam na wszystkim co sie da, wlacznie z Pioneerem na MacuPro.
-po trzecie, drasniecie na brzegu plyty nie skutkuje niemozliwoscia odczytu, albowiem zapis zaczyna sie na wewnetrznej stronie plyty i nijak jedno ma sie do drugiego.
Wlozenie nawet uszkodzonej na brzegu plyty (odprysk ok 1 mm) powoduje mozliwosc podgladu zawartosci i czesciowego odczytu.
A wiec - brak mi wiary w opis i skutki. Przyczyna musi byc inna a draski nie maja na to zadnego wplywu.
No nie wiem jakich Ty płytek DL używasz a Macu ale te które wsadzam do nagrywarki w PC mają napisane 8,5 GB. Zresztę nie o dywagacje na temat ilosci danych na płycie w zależności od formatu zapisu tu chodzi, tylko o to, że materiałem zapycham płytę na max.
To że zapis się zaczyna na środku płyty to dla mnie nie nowość ale jeśli nagrywam na płytę maksymalną iloś danych, to zajęta zapisem jest prawie cała powierzchnia nośnika i nie potrzebna do tego wiara w opis czy skutki - to jest fakt.
Zatem jeśli drapnięcie ma ok 1-2 cm ( nigdzie nie napisałem ,że ma 1mm) to skutecznie uniemożliwia to poprawny odczyt.

Drapnięcie na 100% powstaje w momencie zamykania sesji. Wytłumaczę to jaśniej, skoro brak Ci wiary.
1. Wsadzam nówkę płytkę z pudełka do nagrywarki
2. Wypalam
3. Przy zamykaniu płyty wyskakuje błąd lub nie
4. Wyjmuję płytę- i jest drapnięcie -zawsze

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 14.05.2008 o godz. 15:03
abgar jest offline   Odpowiedz cytując ten post