Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.05.2008, 14:50   #6
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Podstawa jest czytanie ze zrozumieniem.
8,5GB to standard, nie pojemnosc. Pojemnosc plyty DVD-DL=7,95GB w systemie dwojkowym. To mamy juz za soba.
Jezeli "drapniecie' ma 1-2 cm, oznacza to:
-albo masz uszkodzona nagrywarke,
albo krasnoludka wewnatrz ktory rysuje zlosliwie gwozdziem
Fakt, ze nagrywarka nie odczytuje plyt sugeruje albo pad lasera, albo uszkodzenie wozka prowadzacego.
(blad kalibracji) Rysowanie plyty i tu nie ma znaczenia czy plyty jest DL czy SL slad powinien powstawac w tym samym miejscu. Jezeli na SL nie powstaje, oznaczac moze zle pozycjonowanie wozka przy "nawrocie" na nastepna warstwe (moment przejscia) a to dyskwalifikuje nagrywarke!
I jeszcze jedno - wystepowanie tego samego bledu na roznych nagrywarkach jest prawdopodobne ale jednak nadzwyczaj malo prawdopodobne a przyczyna moze byc zla eksploatacja nagrywarki.
Tyle z mojej strony.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post