Cytat:
Napisany przez Berion
(cho***263; z drugiej strony... czemu w takim razie HDA i SM nadal s***261; sprzedawane?)
|
w sumie dziwna rzecz zaobserwowalem. na playasia.com nie kupisz swapmagica, ale za to oprocz gier na ps2 japan/korea/asia sa takze gry w systemie US. natomiast wsrod sprzedawanych przez nich systemow nie ma amerykanskich ps2... co ciekawsze w azji sa do kupienia konsole PS3 ktore nie maja blokady regionalnej, ale nie PS2 - te maja zawsze (pewnie kwestia popularnosci konsoli nie pozostaje tu bez znaczenia). dosc paradoksalna sytuacja ktora mozna tlumaczyc tym ze gry w azji wychodza zazwyczaj w pierwszej kolejnosci, potem trafiaja dopiero do stanow, a na koncu do europy (czesto z kilkumiesiecznym opoznieniem, nalezy dodac). tak czy inaczej wlasciciele azjatyckich PS2 ktorzy nie mowia po japonsku beda czuc sie poszkodowani (ja sie czuje

)
Cytat:
Napisany przez Berion
TOC to tylko spis tre***347;ci p***322;yty, czyli tablica, kt***243;ry plik na jakim LBA le***380;y.
|
TOC = table of content, to wiem, ale pytanie brzmi czy ps2 go wczyta z plyty z innego regionu po odpaleniu swapa. ja niestety tego nie bede mial jak sprawdzic.
Cytat:
Napisany przez Berion
PS: M32 to nie jedyny wynalazek tego kalibru. jest jeszcze bodaj***380;e jaki***347; MCPlus.
|
a mozesz napisac cos wiecej/zarzucic linkiem? google nic nie wypluwa. bardziej jednak od urzadzen interesuja mnie exploity, o ile wiem to oficjalnie nie ma niczego takiego oprocz memento co wspolpracuje z nowszymi modelami/slimami.
@Berion
EEUG cos mowil o swoim planie B, ale nie doczytalem dokladnie o co chodzilo, z tego co pamietam to mialo zwiazek wlasnie z jakims exploitem i wypuszczeniem firmware przez memento, posiadasz moze jakies informacje na ten temat? nie jestem pewien czy czasem nie chodzilo o ten jego magicgate exploit ktory nmial wypuscic w razie gdyby memento nie wypalilo z fw 1.3 do m32 (ale to raczej brzmi zbyt pieknie by bylo prawdziwe).