Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.05.2008, 17:00   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
Przeczytaj teraz jeszcze raz to co napisałeś i się zastanów. Jak wejdziesz do sklepu i powiesz, że to nie jest mtb tylko cross, a tamto atb bo ma błotnik to gwarantuję Ci, że połowa obsługi padnie w konwulsjach na podłogę i będziesz hitem miesiąca. Wszystkie podziały są sztuczne, jak Ci sprzedawca powie jakąś dziwną nazwę to po prostu się go zapytaj co przez to rozumie.

Ostatnio modne jest określenie enduro, ale to też jest wymyślone tylko po to żeby sprzedać kolejny milion rowerów.
No sorry, ale tak jak jest różnica między kolarzówką a bmx-em, tak jest i pewnie między cross-em a MTB. A że nie wszystko widać na pierwszy rzut oka, przynajmniej dla laika, dobrze byłoby wiedzieć, co jest co. Mówię tu o tym głównym podziale, bo sam powiedziałeś, że te dalsze to już wymysły producentów. Tu ok.

Póki co mój 'wybór' roweru ogranicza się do przeglądania katalogów (a właściwie przymierzania się do tego..) bo na chodzenie po sklepach nie mam czasu. Stąd chciałbym wiedzieć, na co patrzę, bo jak widzę dwa wyglądające dla mnie identycznie rowery, z których jeden opisany jest jako MTB, a drugi miejski, a po wyposażeniu póki co nie potrafię poznać, jak to jest naprawdę, to trudno cokolwiek wybierać (nawet żeby później na internecie poczytać).

Ale ok, na razie EOT, bo chcę najpierw poczytać te gazety, w których wspominałeś. Podstawą jest przynajmnej podstawowe rozeznanie w wyposażeniu i od tego będę chciał zacząć.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post