Dyskusja: z vob na np. avi??
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.05.2008, 09:28   #36
zsasz
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.09.2004
zsasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witajcie.
Pozwolcie, ze podepne sie pod ten temat.

Mam stacjonarna nagrywarke DVD z HDD. Z anteny analogowej nagralem na niej kilka (wlasciwie to od groma, a nie kilka) audycji w jakosci SP i LP.
Po edycji softem z nagrywarki wypalilem ladnie przygotowane materialy z powycinanymi reklamami na DVD.
Chcialbym to teraz przerobic na komputerze na avi o mniejszej pojemnosci.
Oczywiscie zalezy mi na jakosci.
Chce przechowywac wazne dla mnie audycje na dyskach HDD, a nie na DVD czy CD i stad to cale zamieszanie.
Skopiowalem materialy z wypalonej plyty DVD na dysk przy uzyciu DVD Decrypter , a potem probowalem przy uzyciu AutoGK przerobic te pliki vob na zakodowane XviD -em pliki avi, ale mialem wszystkie audycje poklejone razem i jakos dziwnie przemieszane (chyba takie sa juz w samych vobach). Jakby klopotow bylo malo, w pewnym momencie dzwiek nie zgadza sie z obrazem (rozsynchronizowal sie?). Pomozcie prosze.
Co mam zrobic, zeby na dysku HDD otrzymac piekne pliki avi zakodowane XviD -em, nie zbite razem w kupe, ale istniejace sobie jako oddzielne pliki?
Pozdrawiam.

P.S. Moze wiecie jak w latwiejszy sposob , bez ciaglego nagrywania na DVD i kopiowania tego na kompa, miec nagrane programy z TV czy tez satelity na kompie, by na nim je zaraz kompresowac? Moze jakas karta DVB? Zaznaczam jednak zaraz, iz potrzebuje opcji nagrywania automatycznego o okreslonym czasie jak jest np. na nagrywarce stacjonarnej. Ale czy te karty DVB nagrywaja w takiej jakosci jak stacjonarki, czy gorzej? Mioalem bowiem kiedys tuner TV oraz pozniej karte przechwytujaca obraz i jakosc softu oraz obrazu nie byla zadowalajaca.

Ostatnio zmieniany przez zsasz : 18.05.2008 o godz. 09:36
zsasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post