Cytat:
Napisany przez frog
Kurde ten Panasonic mnie zafascynowal ;> Powiedzcie mi tylko jakie roznie sa miedzy tym TZ5 a FX35 ? Aha i czy do takich aparatow jak nagrywaja HD to rozumiem szybka karta musi byc. CZy pojemnosc 8GB nie bedzie zadnym problemem czy max 4gb oczywiscie wersje jakas SPEED wziasc SANDISKA Ultra II czy KINGSTONA.... Class 6 czytalem ze to najszybsze niby obecnie karty....
|
Mam od mniej więcej tygodnia Panasonic-a TZ5, do niego kartę 8GB. Nie miałem jeszcze czasu dokładniej potestować (liczę na ten weekend), ale na pewno poprawnie ze sobą współpracują.
Co do pytania wcześniej - Panasonic spełnia wszystkie wymagania poza jednym (tzn. w Polsce jeszcze drugim - ceną. Na Allegro co prawda dostanie się za ok. 1300 (w sklepach 1500), ale to dalej trochę więcej. W Stanach kosztuje ok. 300 dolarów, więc jeśli miałbyś możliwość sprowadzenia..) - dźwiękiem. Sam jeszcze nie testowałem, ale w licznych recenzjach czytałem, że bardzo słabej jakości dźwięk nagrywa. Z tym, że generalnie jeśli chodzi o aparatu to o dobrym dźwięku słyszałem tylko Canonie, o ktorym właśnie pisałeś (i jego kolejnych modelach). W pozostałych jest jeden mały mikrofon to i nagrywany dźwięk nie może być super jakości.